گزنه کیلویی به دلیل نیشش به ندرت اهلی می شود، اما این گونه به عنوان غذا و دارو در کشورهای فقیر مانند نپال محبوب است از قرنها پیش، در دامنههای هیمالیا نپال، گزنه هیمالیا به طور طبیعی در طبیعت رشد کرده است.
به تازگی، بنیانگذار، در حال توسعه صنعت الیاف گزنه با جامعه محلی است. انتظار می رود که به توسعه الیاف قوی کمک کند که برای بسیاری از نپالی ها کار و درآمد ایجاد کند و یک پارچه بادوام و پایدار را به بازار بیاورد.
در گرجستان، خوردن گزنه پخته شده با گردو مرسوم است رومانیایی ها از سوپ ترش تهیه شده از سبزیجات سبوس گندم تخمیر شده و برگ های سبز گزنه برداشت شده از گیاهان جوان استفاده می کنند.
با این حال، یکی از محصولات کم استفاده و نادیده گرفته شده، در حال حاضر به دلیل تغذیه و خواص عملکردی، توجه به استفاده تجاری از آن را به خود جلب کرده است.
تولید و فرآوری محصولات مختلف از آن همچنین به ارتقای وضعیت اقتصادی مردم محلی کشورهای جهان سوم کمک خواهد کرد گزنه به عنوان یک سبزی در طیف وسیعی از کشورها، به ویژه در میان افراد اجتماعی اقتصادی پایین بسیار محبوب است.
برای یادگیری ارزش غذایی ارقام نپالی به کار بیشتری نیاز است گزنه عمدتاً به عنوان یک سبزی تازه آب پز یا پخته مصرف می شود که در آن به سوپ اضافه می شود.
به عنوان سبزی قابلمه پخته می شود یا به عنوان مکمل سبزیجات در غذاها استفاده می شود. اگرچه در نپال محبوب است، اما تقریباً هیچ مطالعه ای در مورد گزنه وجود ندارد.
تایید اخیر ادعاهای بهداشتی بتاگلوکان محلول جو توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده برای کاهش سطح کلسترول خون می تواند توسعه محصولات غذایی را از جو و علاقه مصرف کنندگان به خوردن این محصولات غذایی افزایش دهد.
گندم رژیم غذایی اصلی اکثر جمعیت جهان است که حاوی کربوهیدرات ها، پروتئین، مواد معدنی، ویتامین های گروه B و فیبر غذایی و غیره است.
نشاسته جزء اصلی گندم است که کالری و همچنین پوشش داخلی سبوس، فسفات ها را تامین می کند. و سایر نمک های معدنی؛ سبوس بیرونی، علوفه بسیار مورد نیاز بخش غیر قابل هضم است که به حرکت آسان روده ها کمک می کند.